În prezența unui prădător (real sau imaginar) răspunsurile biologice pot fi: contra-atac, fugi sau "fă pe mortul". Alegerea uneia dintre acestea este întotdeauna făcută de Inconștient pe baza amintirilor care există în creierul reptilian. Prin asta vreau să spun că, în aproape toate cazurile de apnee, există întotdeauna o istorie în arborele genealogic de persoane care și-au salvat viața datorită faptului cā "au făcut pe mortul".
Apneea este o oprire involuntară a respirației ce nu poate fi prelungită mai mult de un anumit timp, deoarece ar duce la asfixie din cauza lipsei aprovizionării cu oxigen și a reținerii dioxidului de carbon. La început, este normal ca persoana care suferă de apnee să nu fie conștientă de asta...
Apneea apare întotdeauna în urma unui eveniment în care persoana simte că este în pericol (poate fi orice situație de la amenințarea de a-și pierde slujba până la o separare de partenerul de viață in care se vede singur în pat, etc). Deși uneori biologia decide asupra „soluțiilor”, acestea nu sunt întotdeauna foarte comode, dar nu greșește niciodată.
Apneea foarte frecventă produce angoasă, deoarece persoana ajunge să se teamă de faptul că următoarea apnee va fi prea lungă și ar putea muri. Cel mai important este să verificați când apare: -de obicei în stare de repaus - această persoană blochează circulația vieții (oxigen) și se abține prea mult (dioxid de carbon) de la odihnă
Dacă suferiți de apnee în timp ce vă odihniți sau dormiți, ar trebui să revizuiți atitudinea și convingerile pe care le aveți față de odihnă. S-ar putea să credeți că atunci când vă odihniți "nu trăiți cu adevărat" și de aceea îți este greu să te odihnești, să rămâi nemișcat, nu poți să nu faci orice altceva.
Dacă apneea apare atunci când lucrați, puneți-vă aceiași întrebare cu privire la atitudinea față de munca pe care o aveți. Și aici puteti descoperi niste convingeri de genul "mai bine mor decât să mă duc la serviciu"
Fiecare caz și fiecare situație este unică și nu este suficient să știți care este emoția inconștientă, ce a generat problema Trebuie să vă puneți întrebări specifice despre istoria dvs. și identificați rădăcina conflictului, pentru ceea ce trăiți în prezent să vă chimbați atitudinea, trăiți în coerențā cu dorițele pe care le aveți.
Vă recomand ședințele de psihoterapie, unde, împreună cu psihologul veți găsi răspunsurile și rezolvarea conflictului interior care a generat această problemă